Perkhidmat4n LRT Tergendala: Jumlah Kendera4n Meningkat, Lebuhraya Persekutuan Dilapor Sesak

Perkhidmatan LRT Tergendala: Jumlah Kenderaan Meningkat, Lebuhraya Persekutuan Dilapor Sesak

Kesesakan lalu lintas dilaporkan berlaku di Lebuhraya .Persekutuan menghala ke ibu kota dari arah Petaling Jaya pagi tadi .berikutan pertambahan jumlah kenderaan.

Menurut Bernama, kesesakan tersebut terjadi disebabkan. oleh perkhidmatan LRT laluan Kelana Jaya tergendala sejak semalam.

Susulan daripada itu, RapidKL pada pagi tadi telah mengeluarkan. notis gangguan perkhidmatan LRT yang melibatkan 16 stesen dari Stesen Kelana Jaya hingga ke Stesen Ampang Park selama tujuh hari bermula hari ini.

Penggantungan operasi itu bermula dari 9 November sehingga 15 November melibatkan stesen LRT yang beroperasi dari pukul 6 pagi hingga 11 malam sahaja.

Pada pagi tadi juga Prasarana dalam sidang media khas .yang diadakan memohon maaf atas masalah gangguan perkhidmatan LRT yang membabitkan 16 stesen di Laluan Kelana Jaya.

Ketua pegawai eksekutifnya, Mohd Azharuddin Mat Sah berkata, sebagai alternatif, syarikat itu juga telah menyediakan 69 buah bas untuk menyokong bas perantara sedia ada bagi laluan terbabit.

“Disebabkan gangguan perkhidmatan LRT, kami telah .menyediakan 69 buah bas untuk menyokong bas perantara,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Prasarana Mohd Azharuddin Mat Sah

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments