Lelaki Ditemui Maut, Disy4ki Cas Telefon Guna Way4r Basah

Seorang lelaki warga Bangladesh ditemui ‘kaku’, dipercayai kerana mrngecas telefon menggunakan way43r yang basah sehingga terkena renjatan elektrik dalam kejadian di Negeri Sembilan semalam.

Lapor sinar harian, difahamkan renjatan elektrik tersebut menyebabkan dada mang’sa melecur sehingga ditemukan maut dalam keadaan terbaring oleh penye’lia di rumahnya.

Jirannya mengesahkan kematian mangsa yang berusia 40-an itu selepas melihat dadanya mempunyai kesan melecur akibat renjatan elektrik.

“Saya tengok mangsa dah tak sedar’kan diri dengan bahagian dadanya terdapat kesan mele’cur yang dipercayai disebabkan renjatan elektrik dan berhampirannya terdapat wayar pengecas telefon.

“Saya terus menghubu’ngi bomba dan polis untuk melihat keadaan mangsa dan pega’wai perubatan yang tiba ke lokasi mengesahkan mangsa sudah pun menin’ggal dunia,” katanya.

Jirannya berkata demik.ian selepas dihubungi oleh wartawan Sinar Harian p.ada semalam.

Katanya, kematian berkemungkinan berlaku semasa mangsa menggunakan wayar pengec.as yang basah ketika mengecas telef.on.

Dalam pada itu, mayat mangsa telah dibawa ke Hospital Port Dickson unt.uk dibedah siasat dan kes tersebut telah disahkan oleh Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superin.tendan Aidi Sham Mohamed.

Jirannya turut berkata, mangsa difaham.kan tinggal bersendirian di negara ini dan dia juga merupakan seor’ang lelaki yang baik selain rajin pergi ke masjid.

Sumber: Sinar Harian

About Mat Lan Editor

Check Also

perlu-sediakan-rm1-bilion-jika-10-mp-umno-nak-sertai-pn-–-ahmad-maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan. Spekulasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments