Pencarian Waris Hil4ng, JKM Minta Pertolong4n Ramai

Seorang kanak-kanak lelaki memerlukan pemeliharaan dan perlindu’ngan mengikut peruntukan Seksyen 17(1) Akta Kanak-Kanak 2001. Orang ram’ai yang mempunyai maklumat ibu kand’ung kanak-kanak itu boleh hubungi Pelindung kes ini, Puan Hazzariza Binti Napiah ditalian 03-2612 4000 (samb. 4121).

Satu notis telah dimuat naik oleh Jabatan Kebajikan Masyar’akat, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKM WPKL) menerusi laman Facebook rasminya mengenai penca’rian waris bagi seorang kanak-kanak lelaki berum’ur lima tahun.

Dalam hantaran itu, JKM WPKL memberi maklumat mengenai kan’ak-kanak lelaki tersebut yang diberi nama Muhammad Rayyan Abdullah yang dilahir’kan pada 3 Oktober 2017.

Difahamkan, Muhammad Rayyan telah ditingg’alkan oleh ibu kandungnya bernama Siti Haizleen Abd Majid di NICU Hospital Kuala Lumpur sejak 10 Oktober 2017.

Setelah ditinggalkan ibunya, Muhammad Rayyan ditempatkan di Tempat Selamat, Jabatan Kebajikan Masyar’akat dan berada dalam jagaan Orang Yang Lay.ak dan Sesuai (OYLS) meng.ikut perenggan 25(2) Akta Kanak-Kanak 2001.

Namun disebabkan kanak-kanak ini masih memerlukan pemeliharaan dan perlindungan mengi.kut peruntukan Seksyen 17(1) Akta Kanak-Kanak 2001, kes Muhammad Rayyan telah diruj.uk semula ke Mahkamah Bagi Kanak-Kanak, Kuala Lumpur.

Gambar: JKM WPKL via Facebook

Oleh itu, JKM WPKL mengalu-alu.kan ibu kandung atau mana-man.a individu yang mempunyai maklumat ibu kandung untuk hubungi pelindung kes ini bagi membantu pihak berwajib.

Kerjasama amat diperlukan bagi membantu Muhammad Rayyan mendapatkan penempatan dan kebaj.ikan yang terbaik serta memberi pertolongan kepada pihak mahkamah dalam membuat keputusan untuk masa depan kanak-kanak ini.

Kerjasama ramai pihak amat diper.lukan, bantu Muhammad Rayyan cari waris yang sepatutnya atau ibu kandungnya supaya dia dibesarkan dengan ka.sih sayang yang cukup.

Hubungi Pelindung kes ini, iaitu Puan Hazzariza Binti Napiah ditalian 03-2612 4000 (samb. 4121) sekiranya mempunyai atau memberikan maklumat mengenai waris.

Sumber: JKM WPKL via Facebook

About Mat Lan Editor

Check Also

penyanyi-rap-terkenal-temui-hidayah-ketika-dipuncak-kegemilangan,-cinta-bersemi-ketika-mendengar-azan…

Penyanyi Rap terkenal temui hidayah ketika dipuncak kegemilangan, cinta bersemi ketika mendengar azan…

Laungan azan di sebuah masjid di Dubai menarik minat seorang lelaki kulit hitam yang berada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments