Viral Fasiliti Daif 5 Bulan Lalu, Lelaki Ini Kongsi ‘Perubahan’ Terkini Stesen Bas Kota Bharu

Sebelum ini tular di media sosial keadaan daif Stesen Bas Lembah Sireh, Kota Bharu, Kelantan dimana suas4na persekitaran dilihat tidak selesa dan kekurangan pelbagai kemudahan sekaligus dianggap sebagai lokasi pengangkutan awam yang ketinggalan zaman.

Tahukah anda bahawa stesen bas tersebut merupakan stesen b4s sementara paling lama di Malaysia iaitu sudah beroperasi selama 12 tahun tetapi masih tiada pembaharuan. Susulan selepas 5 bul4n tular keadaan daif stesen tersebut, seorang pengguna TikTok @luqmanlong telah berkongsi ‘perubahan’ di stesen bas tersebut.

 

Menerusi video terbabit, Luqman telah ke stesen bas tersebut melihat jika berlaku sebar4ng perubahan selepas videonya yang lalu tular. Dapat dilihat, apa yang diperbaharui hanyalah ‘signboard’ dan kerusi diwarnakan semula tetapi fasiliti lain masih sama tiada perubahan.

Lantaran itu, video tersebut juga telah dikongsikan kembali di media sosial seperti Twitter sehingga mendapat perhatian orang ramai. Rata-rata netizen juga berasa kasihan melihat keadaan stesen bas tersebut daif dan tiada perubahan.

 

 

Bukan itu sahaja, para netizen juga berharap stesen bas ‘sementara’ itu akan dibaik pulih dan diperbah4rui jika benar tiada stesen bas baharu akan dibina. Malah, rata-rata netizen juga mahu stesen bas tersebut dinaik taraf sup4ya penggunanya selesa.

Untuk rekod, Terminal Stesen Bas Bersep4du Kota Bharu Sentral (KB Sentral) dijangka siap pada hujung 2025 bagi menggantikan terminal bas sementara ini yang sudah beroperasi selama lebih 12 tahun.

sumber : vocket

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments