Pemain Arab S4udi terima hadi4h Roll Royce Phantom

PEMAIN Arab Saudi menerima durian runtuh apabila dilapork4n akan menerima sebuah Rolls Royce Phantom setiap seorang selepas kejayaan menewask4n Argentina 2-1 pada Piala Dunia Qatar 2022.

Menurut beberapa laporan media antarabangsa, Putera Mahkota Arab Saudi, Mohammed bin Salman Al Saud akan memberi hadiah itu sebagai tand4 penghargaan sebagai ganjar4n atas kerja keras yang ditampilkan oleh mereka.

Untuk rekod, harga semasa bagi sebu4h Rolls Royce Phantom bernilai AS$460,000 atau sekitar RM2 Juta.

Selain diberikan hadiah kereta mewah kepada setiap pemain, Mohammed Bin Salman juga dilapork4n akan menghadiahkan setiap pemain wang seb4nyak AS$1 bilion (RM4.5 bilion) sebagai tanda ucapan terima kasih daripada pihak kerajaan.

Pada Selasa, Arab Saudi menamatkan rekod 36 perlawanan tanpa kal4h yang dimiliki oleh Argentina yang menyaksikan skuad kendalian Hervé Renard meraih kemenangan dengan keputusan 2-1.

Ketua pasukan Argentina, Lionel Messi menyudahkan sepak4n penalti susulan kekasaran yang dilakukan Saud Abdulhamid terhadap pemain teng4h, Leandro Paredes. Kedudukan 1-0 kekal sehingga rehat separuh mas4 pertama.

Mimpi ngeri Argentina bermula pada minit ke-48 apabila percub4an kaki kiri Saleh Al-Shehri dalam kawasan penalti selepas menerima hantaran Feras Al-Brikan berjaya membolosi gaw4ng Argentina yang dikawal Emiliano Martinez.

Gol yang dihasilkan Saleh itu ny4ta membangkitkan semangat pemain Arab Saudi apabila berjaya membolosi Argentina buat kali kedua, kali ini Salem Aldawsari selang lima minit kemudian.

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments