Anthony Wakili DAP Mohon Maaf Sec4ra Terbuka Kepada Ker4jaan & Rakyat Sarawak

Setiausaha Agung Parti Tindakan Demokratik (DAP), Anthony Look Siew Fook mewakili p4rtinya meny4takan permohonan maaf secara terbuka kepada keraj4an dan rakyat Sarawak atas apa-apa kenyataan yang menyinggung perasaan selama ini.

Beliau berkata demikian selepas membuat kunjungan hormat kepada Pengerusi Gabung4n Parti Sarawak (GPS) Tan Sri Abang Johari Abang Openg  di kediaman beliau di Kuching.

Jelas bekas Menteri Pengangkutan ketika era Pakat4n Harapan itu lagi, pertemu4n tersebut diharapkan dapat menjadi lembaran baharu untuk membina persefaham4n demi negara.

“Kami telah mengadakan perbincangan secara mesra. Saya telah memaklumkan kep4da YAB Premier bahawa sekiranya terdapat apa-apa kenyata4n yang pernah dibuat oleh mana-mana pemimpin DAP yang menyinggung perasa4n kerajaan dan rakyat Sarawak, saya mewakili pihak DAP untuk memohon maaf secara terbuka.

“Saya berharap pertemuan hari ini akan membuka satu lembaran b4ru untuk membina persefahaman dan kerjasama demi negara Malaysia yang lebih maju dan progresif,” katanya menerusi laman Facebook hari ini.

Turut hadir bersama di kediaman Abang Johari ialah Timbalan Premier Sarawak, Senator Prof. Dato Sri Dr. Sim Kui Hian yang menyaksikan peny4taan permohonan maaf tersebut.

Sumber: Anthony Look Siew Fook via Facebook

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments