Dipercayai Rempuh Belak4ng Lori Tunda, Penungg4ng Motosikal Dilapor M4ut

Dipercayai Rempuh Belakang Lori Tunda, Penungg4ng Motosikal Dilapor Maut

Seorang lelaki maut selepas motosikal yang ditungganginya merempuh belak4ng sebuah lori tunda (Tow Truck) dalam satu kejadian di kilometer 76.2 Lebuhr4ya Kuala Lumpur menuju ke Karak sekitar jam 4.50 petang semalam di Bentong, Pahang.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superitenden Zaiham Mohd Kahar dalam satu kenyataan berk4ta mangsa yang berusia 48 tahun dan merupakan warganegara tempatan disahkan meningg4l dunia di lokasi kejadian akibat mengalami kecederaan parah di bahagian kepala.

“Hasil siasatan pihak polis mendap4ti lori tunda (Tow Truck) telah berhenti di bahu jalan di km 76.2 Lebuhraya Kuala Lumpur ke Karak.

“Lebih kurang 30 minit selepas itu terdengar dentuman kuat di bahagian belak4ng dan mendapati sebuah motosikal dari arah Bentong telah melanggar bahagian belak4ng sebelah kanan lori tersebut,” katanya.

Susulan itu, kes itu disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkut4n Jalan (APJ) 1987.

Sehubungan itu juga, beli4u memohon agar mana-mana pihak untuk memberikan kerjasama sekiranya melihat kejadian tersebut bagi tampil membantu siasatan.

“Pihak polis juga menasihatkan semua pengguna jalan raya agar sentiasa mematuhi und4ng-undang jalan raya,” maklumnya dalam kenyataan tersebut.

sumber :siakap keli

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments