Ditempah Sebelum Jadi PM, Anwar Ibrahim Tol4k Guna Mercedes S600 Sebag4i Kenderaan Rasmi

Baru sahaja beberapa hari dilantik sebagai Perdana Menteri, Dato’ Seri Anwar Ibrahim telah mengumumkan beberapa berita yang mengejutkan ramai seperti menolak penerimaan gaji sebagai perd4na menteri, tidak membeli serta menggunakan kereta rasmi baharu dan mengubahsuai pejabat.

Pada lewat malam semalam, Dato’ Seri Anwar Ibrahim telah memuat naik satu hant4ran Facebook memaklumkan bahawa beliau menolak untuk menggun4kan sebuah keret4 mewah sebagai kenderaan rasmi.

“Saya ingin memaklumkan bahawa semalam saya telah menolak untuk menggun4kan sebuah kenderaan jenis Mercedes S600 yang telah dibeli dan diperoleh Jabatan Perdana Menteri (JPM) sebelum saya memasuki pejabat,” kata beliau.

Menurut beliau lagi, langkah tersebut diambil kerana beliau tid4k mahukan sebarang perbelanjaan baru dibuat ke atasnya. Sebaliknya, beliau telah membuat keputusan untuk menggunak4n apa saja kenderaan sedia ada di pejabat untuk kegunaan harian.

Hantaran itu telah mendapat pujian dan sokongan darip4da netizen kerana Dato’ Seri Anwar Ibrahim transparent serta menunjukkan integriti dan hemat dalam mengurus tadbir aset negara.

Orang ramai turut mendoakan kesejahteraan Perd4na Menteri baharu itu dapat menggalas tanggungjawab besar dalam memimpin dan membangunk4n Malaysia demi kesejahteraan rakyat dan  ini.

sumber : vocket

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments