‘Dia Selalu Bah4n JDT Tuanku’ – Netizen Terhibur Lihat MB Ked4h Kaku Direnung Tajam Sultan Johor

Sebuah gamb4r yang dimuat naik oleh hal4man Facebook rasmi Sultan Johor Sultan Ibrahim Iskandar bersama-sama dengan Menteri Besar Kedah Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor telah men4rik perhatian warganet.

Tidak pasti mengapa gambar ini menjadi tarikan penggun4 maya, tetapi melalui pemerhatian The Vocket, kebanyakan warganet mengaitkan beberapa siri episod ‘gurauan nak4l’ Sanusi terhadap pasukan Johor Darul Ta’zim atau JDT.

Sanusi yang juga Presiden Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) sebelum ini banyak membu4t beberapa kenyataan pedas terhadap JDT. Kenyataan itu kemudiannya turut dibal4s oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang juga pemilik pasukan JDT.

Beberapa episod gurauan nakal diantara dua individu ini dapat dilihat apabila kedua pasukan bertemu. Sanusi pernah juga menyuarakan rasa tidak puas hati apabila pasuk4nnya tewas di tangan JDT. TMJ juga pernah menegur Sanusi agar menjaga sikap dan keperibadian beliau sebagai seorang MB.

Walaupun secara dasarnya kelihatan pertelingkahan kedua tokoh ini dilihat seolah serius, namun peminat bola sepak tidak mengambil pusing mengenai hal tersebut. Ini dapat dilihat deng4n beberapa gurauan oleh netizen di laman Facebook Sultan Ibrahim.

Sebahagian daripada mereka meminta agar Sultan Johor ‘merotan’ Sanusi yang selalu mengata JDT. Manakala sebahagian daripada mereka berkata bahawa renungan taj4m Sultan Johor itu buat MB Kedah jadi kaku.

“Rotan dia Tuanku.biasaaa dia nii,” kata seor4ng netizen. “Ni dia orgnya tuanku..yg selalu kutuk team jdt ni.. tau dia cuak.. haha,” komen seorang pengguna Facebook. “Ni Tuanku..yang asyik bahan anak Tuanku dengan JDT..suh dia ketuk ketampi.. Hahaha,” tulis seorang lagi netizen sambil disambut dengan emoji ketawa.

Untuk rekod, gambar itu diambil sewaktu Mesyuar4t Majlis Raja-Raja ke-260 di Istana Negara, Kuala Lumpur, pada 29 November 2022 yang lalu. Difahamkan bahawa mesyuarat tersebut dipengerusik4n oleh DYMM Yang diPertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir.

Selain kehadiran Menteri Besar Kedah, turut kelih4tan Menteri Besar Johor, Dato’ Onn Hafiz Ghazi turut mengiringi Sultan Johor ke mesyuarat tersebut.

sumber :vocket

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments