Upah Hampir RM6,000 Sebul4n, Chef Wan Rasa Tenang Ibu Dij4ga Jururawat Khas

Chef selebriti terkenal, Chef Wan memaklumkan bah4wa dia mengambil jururawat khas untuk menj4ga ibunya di rumah yang menghidap penyakit Demensia.

Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail berkongsi maklum4t itu di Instagram miliknya dan berkata, jururawat khas itu bekerja pada jam 9 pagi sehingga 6 pet4ng dengan bayar4n RM180 sehari. Manakala, Chef Wan menyatakan hampir RM6,000 untuk upah bulanan jururaw4t tersebut.

 

Tambahnya lagi, dia berasa senang dan gembira apabila ada orang menem4ni ibunya di rumah dan menjaganya dengan selamat. Bukan itu sahaja, dia juga menyatak4n duit itu boleh dicari tetapi ibunya hanya seorang di dalam dunia ini.

Malah, Chef Wan yang berusia 64 tahun itu turut berpesan kepada orang ramai untuk menj4ga ibu mereka dengan baik dan beri kebahagian, keselesaan dan kasih s4yang sepenuhnya.

“Tak payahlah beli kasut Gucci atau beg Prada lagi. Sedekahk4n kepada kesejahteraan ibu kita sendiri. Itu la ada pengorb4nan kita serta pahala kebajik4n kita untuk akhirat nanti,” tulisnya.

About Mat Lan Editor

Check Also

Jadi wanita pelarian Syria pertam4 jadi juruterbang pada usi4 21 tahun, Maya Ghazal kongsi rahsia kejayaan

GADIS muda bernama Maya Ghazal membuktikan, jantina dan penampil4n berhijab bukan penghalang untuk beliau menggapai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments