Empat Tahun Menunggu, Anak Sulung Men4ngis Terharu Dapat Adik, Berul4ng Kali Cium Pipi

Sampai Menitiskan Air Mata, Anak Sulung Teruj4 Dapat Adik Bah4ru Selepas Empat Tahun

Kelahiran insan baharu dalam keluarga mampu mendatangkan rasa teruja dalam bagi semua ahlinya. Lagi-lagi, jika insan yang hadir tersebut merupakan cahaya mata pertam4 bagi pasangan su4mi isteri yang sudah sekian laman menanti.

Selain itu, kanak-kanak juga merupakan golongan yang paling teruj4 apabila mereka dikhabarkan terdapat penambahan ahli dalam adik beradik mereka.

Begitulah kisah yang dapat dilihat melalui video TikTok milik pengguna @HaziqDSubhi yang merupakan seorang peguam syarie. Dalam video yang berdurasi satu minit enam sa4t itu, Encik Haziq merakam gelagat anak sulungnya apabila bertemu dengan adik perempuannya buat kali pertama.

Untuk makluman, anak perempuan Encik Haziq merupakan anak kedua daripada keluarga tersebut serta dil4hirkan empat tahun selepas kelahiran anak sulungnya.

Si abang kelihatan menangis ketika melih4t adik perempuannya buat kali pertama dan dilihat mengesat air mata kegembiraan yang mengalir di pipi.

Kemudian, dia berjalan menuju ke arah Encik Haziq dan memeluknya. Ketik4 itu, dia sempat mengucapkan terima kasih kepada bapanya kerana telah menjaga keluarga tersebut.

“Thank you papa tolong jaga,”

Terharu dengan ucapan yang dilontark4n oleh anak sulungnya itu, Encik Haziq kemudi4n membalas pelukan si abang.

“Eh, memang papa kena jaga semua,” kata Encik Haziq.

Seterusnya, Encik Haziq meminta anak sulungny4 untuk mengesatkan air matanya dan pergi ke ar4h adik perempuan yang baru sahaja dilahirkan.

Anak sulungnya mencuit pipi adik perempuannya yang sang4t comel itu. Bukan itu sahaja, dia turut mencium dahi adiknya dan memeluknya dengan penuh kasih sayang.

Tindakan anak Encik Haziq telah mencairk4n hati warganet Malaysia

Video ini telah mendapat perhatian warganet dengan 212.3k tanda suka, 6563 komen dan dikongsi sebanyak 6321 kali setakat ini. Secara keseluruhan, video yang mencairkan hati warganet meraih sebanyak 1.9 juta jumlah tontonan.

Rata-rata, para warganet sangat tersentuh dengan tindak4n anak sulung Encik Haziq yang kelihatan sangat teruja untuk menyambut kehadiran adik perempuan dalam hidupnya.

Kredit: TikTok
Kredit: TikTok
Kredit: TikTok
Kredit: TikTok
Kredit: TikTok
Kredit: TikTok

Tindakan yang menyentuh perasaan ini merupakan hasil didikan yang baik daripada kedua ibu bapanya. Kisah ini wajar dijadikan teladan kepada kita semua untuk menitikberatkan rasa cinta akan keluarga demi memastikan keutuhan institusi kekeluargaan terus terjaga.

 

Terima kasih Encik Haziq atas perkongsian dan semoga anda sekelu4rga terus sukses dan bahagia selama-lamanya.

BACA: Hilang Penat Balik Kerja, Ayah Tersenyum Tengok Anak Teruja “Unboxing” Hadiah Mainan

Sumber: @haziqdsubhi via TikTok

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments