Baru Buka Dah Terkoyak, Netizen Mint4 Anthony Loke Pant4u Vendor Pelekat ‘Roadtax’

Setiap tahun ramai pengguna pasti meluahkan rasa kekecewaan kerana kualiti pelekat cukai jalan (roadtax) dipercayai semakin teruk, ia lebih mudah terkoyak berbanding tahun-tahun yang sebelumnya.

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter @helliioz666 berkongsi pengalaman kurang baiknya apabila roadtax terkoyak secara tiba-tiba apabila cuba membuka pelek4t cukai jalan tersebut.

Dalam gambar yang dikongsikan beliau, kelihatan bahagian bucu kiri bawah mempuny4i kesan koyak antara bahagian tepi dan bawah.

 

Ciapan tersebut telah mendapat perhatian netizen yang lain, menurut merek4 wal4u dibuka dengan cara yang perlahan pun mudah koyak. Apatah lagi kalau dibuka secara kasar.

Orang ramai mengakui kualiti pelek4t roadtax semakin menurun sej4k beberapa tahun kebelakangan ini.

 

 

 

 

Dengan pelantikan semula Anthony Loke sebagai Menteri Pengangkutan, orang ram4i meletakkan harapan tinggi agar beliau dapat menyelesaikan isu pelekat roadtax yang mudah terkoyak itu.

Netizen turut mencadangkan agar pihak kerajaan dapat mempertimbang pemansuhan penggunaan pelekat cukai jalan dan digantikan dengan sistem digital yang diguna pak4i beberapa negar4 jiran lain seperti Indonesia, Singapura dan Thailand.

sumber : vocket

About Mat Lan Editor

Check Also

perlu-sediakan-rm1-bilion-jika-10-mp-umno-nak-sertai-pn-–-ahmad-maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan. Spekulasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments