Campak Kek Ke Muka Pengunjung, ‘Prank’ Melamp4u TikToker Ini Bu4t Netizen Berang

Pada hari ini ramai anak-anak muda berebut mahu membuat ‘wang mud4h’ dengan menjadi seorang pencipta konten digital. Bagaimanapun, hanya segelintir sahaja yang dapat memberik4n manfaat buat masyarakat, selebihnya sekadar mengundang kecaman dan maki4n netizen sahaja.

 

Baru-baru ini tular satu rakaman video TikTok di mana ada seorang TikToker membu4t konten ‘prank‘ dengan mencampak sebiji kek ke arah muka seorang wanita yang ketika dia sedang menemani an4knya seorang OKU berkerusi roda beriadah di taman rekreasi.

“Ini adalah surprise semata-mata. Ini hanya nak menguji kesabaran akak menj4ga anak-anaknya. So kita nak tengok reaksi akak. Minta maaf sangat-sang4t kak,” kata TikToker itu.

“Tak patut. Kenapa nak buat saya? Saya teng4h bawa anak saya tau,” soal wanita tersebut.

“Ya saya nak menguji kesabaran akak membawa an4k. So alhamdulilah akak tak serang saya, akak cuma meninggikan suara. So saya minta maaf k4k dari hujung rambut sampai hujung kaki,” jelas TikToker itu lagi.

Wanita tersebut berasa sangat kecewa dengan jawapan tidak munasabah yang diulang-ulang oleh TikToker terbabit — sekadar mahu menguji kesabaran seor4ng ibu menjaga anak OKU.

Tindakan TikToker itu telah mendapat kecaman netizen dan orang r4mai mahu pembelaan yang adil buat wanita tersebut yang ‘dimalukan’ di khalayak ramai, lebih-lebih di hadapan anaknya sendiri.

Sumber Gambar: TikTok @daing.ellando
Sumber Gambar: TikTok @daing.ellando
Sumber Gambar: TikTok @daing.ellando

Difahamkan TikToker itu juga merupakan salah seorang peserta program re4liti yang dianjurkan bersama oleh seorang selebriti, rangkaian pasar raya dan pl4tform TikTok.

Seramai 12 TikToker perlu menyiapkan tugasan membangunkan pelbagai tema konten video selama lapan minggu untuk merebut hadiah wang tunai RM80,000.

Tujuan program realiti itu diadakan untuk mengembangkan komuniti pencipta konten digital yang boleh mengubah impak viral kepada positif terhadap orang ramai.

Nampaknya video konten yang dicipta TikToker terbabit sudah jauh tersasar darip4da objektif utama, bahkan menerima tentangan dan kritikan masyarakat setempat.

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments