Empat Penunggang Motosikal Jatuh Di ‘Round4bout’ Didakw4 Berpunca Daripada Tumpahan Minyak

Selain permukaan jalan yang basah akibat hujan, jalan raya dilitupi lapisan minyak turut menjadi salah satu ‘mimpi ngeri’ buat penunggang motosikal.

 

Baru-baru ini tular satu rakaman video dashcam yang dimuat naik oleh akaun Facebook Yu KH di mana kira-kira empat orang penunggang motosikal tergelincir dan terjatuh didakwa berpunca tumpahan minyak semasa melalui persimpangan di Bulatan Gok Kapur, Kota Bharu, Kelantan.

Kejadian yang mula berlaku pada 8.47 pagi itu apabila ada seorang penunggang motosikal tergelincir lalu terjatuh ke atas jalan raya. Dua minit selepas itu, ketika mangsa sedang membuat panggilan telefon, datang seorang penunggang motosikal berbaju merah terjatuh di hadapannya.

Kemudian datang sebuah SUV hitam Hyundai Tucson berhenti di tepi persimpang4n itu untuk membantu penunggang motosikal yang baru sah4ja terjatuh itu.

Ketika kedua-dua penunggang motosikal sedang menunggu pihak berkuasa, dua lagi penungg4ng motosikal terjatuh serentak di hadapan mereka.

Orang ramai yang mula menyedari insiden itu segera mengh4mpiri kesemua mangsa-mangsa untuk memberikan pertolongan awal.

Sumber Gambar: Facebook Yu KH

Kira-kira jam 9.15 pagi, sebuah van EMRS dan ambulans tiba ke lok4si kejadian untuk menghantar mangsa-mangsa bagi mendapatkan rawatan susulan.

Kemudian pasukan bomba membersihkan permuka4n jalan raya yang dipercayai mempunyai kesan tump4han minyak bagi mengelakkan kemalang4n sama berulang lagi.

Sumber Gambar: Facebook Yu KH

Netizen berasa simpati terhadap kesemua penunggang motosik4l yang menjadi mangsa ‘malang yang tak berbau’ itu dan berharap agar mereka dapat segera pulih seperti sediakala.

Orang ramai turut meminta agar pemilik dashcam dap4t membantu berkongsi rakaman video awal untuk mengenal pasti sama ada tumpahan minyak itu berlaku disebabkan kebocoran darip4da mana-mana kenderaan yang melalui kawasan tersebut atau ia satu perbuatan khianat.

 

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments