Hanya Guna Grinder, Bakat Luar Biasa Pemud4 Buat Khat At4s Cermin Bikin Netizen Terpukau

Hanya Guna Grinder, Bakat Luar Bias4 Pemuda Buat Khat At4s Cermin Bikin Netizen Terpukau

Setiap individu mempunyai bakat yang tersendiri dan jika dipupuk lebih aw4l ia akan berkembang seterusnya boleh dimanfaatkan untuk menambah pendapat4n. Misalnya bakat menjadi pemain bola sepak dan juga penyanyi.

Salah satu bakat yang tidak semua orang miliki ialah seni tulisan khat. Seni tulis4n yang berunsurkan tulisan jawi dan arab biasanya dilakar diatas kert4s atau di bahagian dinding sahaja.

Namun, menerusi svideo yang dikongsi oleh @edoxsmania di platform Tiktoknya, bakat kaligrafi ternyata berada di tahap yang berbeza apabila mampu menghasilkan khat cantik hanya menggunakan grinder.

 

Lebih mengujakan, dia menggunakan sekeping cermin sebagai kanvas untuk mencurahk4n kretivitinya menghasilkan kaligrafi atau khat yang sangai indah.

Didalam video berkenaan, pemuda tersebut berkongsi hasil khat khalimah syahad4h yang diminta oleh salah seorang pengkut TikToknya.

Dapat dilihat, dia tidak berdepan sebarang masalah dan seolah-olah sud4h biasa melakukan kerja seni tersebut. Malah, hasil khatnya juga dilihat bersih dan sempurna serta tiada keret4kkan dapat dikesan pada cermin tersebut.

 

Singgah di ruangan komen, video singkat yang  telah ditonton 5.1 juta kali itu mendapat respon positif daripada pengguna Tiktok. Rata-rata komen yang ditinggalk4n memuji bakat pemuda itu dan ada juga yang meng4kui itu adalah kali pertama melihat seni khat dilakukan menggunakan grinder.

 

Kredit: @edoxsmania/Tiktok

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments