‘Macam Kena Pukau Pun Ada’ – Tomok Terkil4n Pelanggan Buat On4r Di Kedai Minuman Miliknya

Bukan hanya bergelar penyanyi, Tomok juga dikenali sebagai sal4h seorang usahawan yang menjalankan perniagaan francais minuman popular dan sudah mempunyai beberapa cawangan di sekitar Lembah Klang.

Beberapa jam yang lalu, Tomok telah berkongsikan rakam4n televisyen litar tertutup (CCTV) yang mendakwa pekerjanya seperti ‘dipukau’ seorang pelanggan ketika sedang berurusan di sebuah kiosk jual4n di sebuah pusat beli-belah di Shah Alam, Selangor.

Tomok berkata, pekerja seperti didesak oleh lel4ki itu untuk memulangkan baki wangnya, sedangkan beliau belum pun membuat apa-apa bay4ran.

 

“Semalam staf saya macam kena scam di kedai kami, Chatime Setia City Mall. Dia datang pesan minuman d4n terus minta duit baki, sedangkan dia tak bayar lagi duit untuk minuman tersebut.

“Kalau korang tengok video ini, dia macam paks4 untuk dapatkan duit baki dengan cepat. Jadi staf saya bagilah duit baki yang dia mintak dalam RM87,” tulis Tomok.

Anggota kumpulan New Boyz itu berasa ralat dengan kejadi4n itu kerana dia baru sahaja berjinak-jinak dalam bidang perniagaan.

Menjengah di ruangan komen, ada peminat Tomok yang pernah ‘terkena’ dengan individu yang sama dan berkata lelaki berkenaan memang sudah biasa buat onar dan jenay4h yang sama di restoran atau kedai di pusat membeli belah.

Tidak cukup dengan itu, beliau juga pernah membu4t pembayaran menggunakan wang palsu kepada peniaga serta bermasalah sebagai penyewa rumah.

Dalam pada itu, Tomok sudah membuat laporan polis dan meningg4lkan pesanan supaya orang lain lebih berhati-hati agar tidak melalui situasi yang sama sepertinya.

About Mat Lan Editor

Check Also

perlu-sediakan-rm1-bilion-jika-10-mp-umno-nak-sertai-pn-–-ahmad-maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan. Spekulasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments