“Mohon Tunjuk Aj4r, Bimbingan & Doa Semu4”, Nama Adam Adli Trending, Timb. Menteri Paling Muda

Setelah pengumuman senarai timbal4n menteri dibuat oleh Perdana Menteri sebentar tadi, nama YB Adam Adli menjadi trending di laman Twitter berikutan reaksi warg4net selepas beliau diumum sebagai Timbalan Menteri di Kementerian Belia & Sukan.

Rata-rata, para warganet mengucapkan tahniah kepad4 beliau di atas perlantikannya sebagai Timbalan Menteri Belia dan Sukan.

Ada yang menzahirkan rasa terharu dan seakan-akan tid4k percaya karier politiknya memandangkan dahulu beliau lebih terkenal sebagai aktivis pelajar ketika zaman pengajian di sebuah universiti. Bersama dengan Menteri KBS, YB Hannah Yeoh, ramai yang berpendapat gandingan dua pemimpin muda ini merupak4n duo yang tepat untuk menerajui kementerian tersebut.

Kredit: Twitter

Malah, YB Hannah Yeoh sendiri turut berkongsi rasa gembir4nya dengan pengumuman pelantikan tersebut melalui satu ciap4n di Twitternya.

 

YB Adam Adli yang juga merup4kan Ketua Angkatan Muda Keadil4n (AMK) turut mendapat ucapan tahniah daripada sayap dalam PKR yang dipimpinya itu.

 

Beliau turut berkesempatan untuk mengucapk4n terima kasih terhadap YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Anwar Ibrahim atas kepercayaan dan amanah yang diberikan kepada dirinya.

 

Di samping itu, beliau turut memohon kedua-dua individu yang lebih berpeng4laman tersebut memberikan tunjuk ajar kepadanya yang pertama kali dilantik dalam Kabinet.

Dengan pelantikan tersebut, YB Adam Adli menjadi Timbalan Menteri paling muda dalam Kerajaan Perpaduan. Beliau dilahirkan pada 3 Julai 1989 dan berumur 33 tahun ketika pelantikan ini dibuat.

Membuat penampilan dalam PRU 15 lalu, beliau berj4ya memenangi kerusi Parlimen P137 Hang Tuah Jaya dengan majoriti 8,638 undi di bawah lambang Pakatan Harapan.

Sumber: Twitter

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments