Rafizi Janji Tidak C4mpur Aduk Tugas Menteri Dengan H4l Politik

Rafizi Janji Tidak Campur Aduk Tug4s Menteri Deng4n Hal Politik

KUALA LUMPUR, 11 Dis (Bernama) — Menteri Ekonomi Rafizi Ramli berjanji ak4n menggunakan masanya sebagai anggota Kabinet sebaik mungkin d4n tidak akan mencampuradukkannya dengan peranan beliau sebagai Timbalan Presiden PKR.

Menerusi hantaran dalam Facebook, Rafizi berkata beliau memahami bah4wa perang media sosial masih panas dengan drama politik, namun tanggungjawab ut4ma kerajaan adalah untuk membaiki kehidupan rakyat.

“Masa yang dibayar gaji oleh rakyat adalah tanggungjawab neg4ra dan tidak boleh digun4kan untuk kerja-kerja politik.

“Masa kami sendiri seperti waktu malam, hujung minggu dan lain-lain adal4h masa untuk berkempen supaya tidak ada campur aduk antara tanggungjawab sebagai menteri dan tanggungjaw4b sebagai Timbalan Presiden parti. Masa untuk kita zahirkan perubahan budaya politik,” katanya.

Rafizi berkata keutamaan kerajaan sekarang adal4h untuk melaraskan dasar dan pelaksanaan projek supaya memberi impak paling besar kepada rakyat dalam persediaan menghad4pi cabaran ekonomi 2023 yang dijangka lebih menguji kekuatan dan daya tahan ekonomi negara.

Bergerak ke hadapan, beliau turut berjanji tidak akan menggunak4n satu sen pun duit dan masa kerajaan dalam menggerakkan kempen parti diwakilinya bagi menghadapi enam pilihan raya negeri yang akan dimulakan Januari ini.

“Kita akan berkempen seperti sebelum membentuk kerajaan at4s platform PKR dan @ayuhMYmovement tanpa penglibatan satu sen duit dan masa kerajaan,” katanya.

Menurutnya, di luar waktu kerja, beliau tetap akan berdepan deng4n pihak Perikatan Nasional (PN) dan menjawab isu yang diutarakan, selain menyelaraskan peranan aktivis dan pimpinan Kerajaan Perpaduan untuk turut sama mem4ntau prestasi PN sebagai pembangkang.

Sumber: BERNAMA

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments