Bapa rakam video an4k main air sebelum lem4s

KUALA TERENGGANU: Seorang ibu sempat melihat anaknya bermain air menerusi video yang dikirim suaminya sebelum kanak-kanak berusia tiga tahun itu dipercayai terjatuh ke dalam tali air di Kampung Kebor Besar, Manir, di sini, kelmarin.

Nurul Ain Bakri, 33, yang tinggal di Kampung Telari, di sini, berk4ta, ketika kejadian dia berada di tempat kerja apabila suaminya menghantar klip video menerusi aplikasi WhatsApp pada pukul 4 petang.

Katanya, setengah jam kemudian suaminya, Mohd. Sobrey Ramli, 32, menelefon dan memint4nya pulang setelah anak kedua mereka, Muhammad Sufi Eijas terjatuh ke dalam tali air.

“Semalam (kelmarin) memang suami tidak bekerja dan dia membawa tiga anak kami bersiar-siar sementara menunggu saya balik kerja serta menghantar anak sulung ke kelas mengaji.

“Di dalam video itu dia sedang bermain air tetapi saya tidak perasan ada jambatan kerana limpahan air banjir terlalu tinggi. Saya dengar suami berpesan kepada anak supaya tidak bermain terlalu jauh.

“Malah saya menyangka suami dan anak-anak hanya bersiar-siar di sekitar rumah kami memandangkan mereka tidak pernah berkunjung ke kawasan tali air itu.

“Selepas menerima panggilan telefon dari suami, saya bergegas ke temp4t kejadian dan sebaik sahaja tiba pada pukul 5 petang, pasukan penyelamat sudah memulakan selaman,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Muhammad Sufi Eijas

Mayat Muhammad Sufi Eijas ditemukan anggota pasukan menc4ri dan menyelamat di tali air Kampung Kebor Besar pukul 11.34 pagi, semalam.

NURUL Ain Bakri menunjukkan gambar Muhammad Sufi Eijas Mohd. Sobrey yang ditemukan lemas di tali air Kampung Kebor Besar, Manir, Kuala Terengganu. – UTUSAN/TENGKU DANISH BAHRI TENGKU YUSOFF

Nurul Ain memberitahu, sebelum kejadian Muhammad Sufi Eijas menunjukk4n perubahan sikap selain mengakui terkilan tidak sempat memeluk dan mencium anaknya itu ketika bertolak ke tempat kerja.

Katanya, dia menyedari anak kedua dari tiga beradik itu tidak manja seperti biasa dan lebih banyak mendiamkan diri ketika di rumah bersama ibu bapa serta adik-beradik yang lain.

“Kebiasaannya dia datang memeluk dan mencium saya sebelum tidur namun malam sebelum kejadian dia tidak berbuat demikian, sebaliknya terus ke bilik tidur selepas makan malam.

“Pada pagi hari kejadian pula, dia meminta dihantar ke rum4h nenek di Kampung Baru Tetamb4h kerana sudah tiga hari tidak ke sana dan tidak mahu duduk bersama ayahnya di rumah.

“Saya reda dengan kejadian ini dan walaupun ditemukan dalam keadaan tidak bernyawa, saya bersyukur jasadnya dijumpai dalam keadaan sempurna,” katanya. – UTUSAN

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments