Tidak Buat Bayar4n Selepas Selesai Persembah4n, Caliph Buskers Kecewa Penganjur ‘Hilang’

Baru-baru ini, kumpulan Caliph Buskers meluahkan rasa kecew4 mereka terhadap satu penganjur yang tidak membayar persembahan yang disertai merek4 pada 9 dan 10 Disember lalu di Pulau Pinang.

 

Menerusi akaun rasmi Facebook milik Caliph Buskers, mereka memohon pih4k penganjur tersebut melunaskan bayaran seperti dijanjik4n secepat mungkin.

Bukan itu sahaja, pihak penganjur juga tidak membayar deposit yang sepatutnya dibu4t sebelum persembahan. “Kalaulah kalian tahu, kami sudah pun menolak beberapa undang4n lain kerana mahu memenuhi undangan kalian. Ada juga antara kami yang datang ke tempat kalian tapi membawa satu sen pun kerana mengenangk4n janji kalian untuk membayar kami setelah selesai kami membuat persembahan,” tulisnya di Facebook.

“Kami telah mengeluarkan kos untuk membay4r minyak, tol dan gaji krew kami. Bahkan, mereka juga meluangkan masa, tenaga dan meninggalkan ahli keluarga kerana tempat persembahan yang jauh deng4n harapan mereka dapat membawa duit belanja untuk anak dan isteri.

“Setelah itu semua kami lakukan, takkanl4h satu sen pun kami tak dapat terima daripada kalian? Tolonglah kami. Kalau tak mampu bayar penuh, bayar sedikit-sedikit pun jadilah. Ini satu sen pun tak ada,” ujarnya.

Rata-rata netizen bersimpati dengan dugaan yang menimpa Caliph Buskers dan mar4h kerana penganjur berkenaan ingin mengambil kesempatan atas baik hati kumpulan itu.

Netizen turut mendoakan agar bayar4n tersebut dapat diselesikan dengan segera oleh pihak penganjur.

sumber : vocket

About Mat Lan Editor

Check Also

iran-siap-sedia-‘senjata-rahsia’-jika-israel-bedil-tehran

Iran siap sedia ‘senjata rahsia’ jika Israel bedil Tehran

Iran memberi amaran keras bahawa mereka akan menggunakan senjata yang belum pernah digunakan sebelum ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments