Lebih Tinggi Berbanding T4hun Lalu, ASB Umum Dividen 4.60 Peratus Deng4n Bonus 0.50 Seunit

Berbaki beberapa hari sahaja lagi sebelum memasuki tahun baharu dan nampaknya harinya tel4h tiba dimana orang ramai khususnya golongan Bumiputera yang melabur dalam ASB dibawah PNB menantikan dividen.

Baru sahaja diumumkan sebentar tadi secara rasmi menerusi Twitter @ASNBmy_official, dividen ASB pada tahun ini diumumkan dengan agih4n 5.1 sen seunit terdiri daripada pendapatan 3.35 sen seunit, bonus 1.25 sen seunit serta bonus tambahan sebanyak 0.50 sen seunit.

 

Berikut dikongsik4n rekod dividen ASB sepanjang tahun 2011 sehingga 2021. Dapat dilihat dividen yang diterima pada tahun ini adalah sedikit tinggi berbanding pad4 tahun lalu.

Sumber: Astro Awani

Pengumuman dividen yang diumumkan pihak ASNB telah menerima pelbagai respon di kalangan netizen. Terdapat netizen yang berpuas hati dengan dividen yang diumumk4n. Tidak kurang juga yang sedikit kecewa khususnya merek4 yang membuat pembiayaan ASB.

 

 

 

 

Buat para pelabur ASB khususnya mereka yang membuat pembiayaan ASB, adakah anda berpuas hati dengan dividen yang diterima? Kongsikan bers4ma kami pendapat anda mengen4i dividen ASB yang baru sahaja diumumkan ini.

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments