Cikgu Buat Live Masa Spotcheck Asr4ma, Netizen ‘Bantu’ Kongsi Temp4t Sembunyi Barang Terlarang

Sudah lumrah kehidupan di asrama sekolah, pasti ada beberapa peraturan yang kita perlu ikut. Tidak seperti di rumah, kebebasan di asrama ada sempad4nnya. Ini kerana kebanyakan penghuninya adal4h mereka yang masih bersekolah dan berada di bawah umur.

 

Bagaimanapun, seiring peredaran waktu, kehidup4n di asrama juga mula berubah. Dengan pelbagai aplikasi yang terhidang, orang luar kini boleh melihat bagaimana spotcheck atau pemeriks4an mengejut dilakukan oleh para warden atau penjaga para pelajar di asrama.

Melalui perkongsian netizen di Twitter, seorang guru yang dipercayai merangkap penj4ga pelajar-pelajar asrama sekolah telah membuat siaran langsung sambil melakuk4n pemeriksaan mengejut ke atas pelajar asarama.

 

Di dalam video tersebut, kelihatan guru tersebut membuat rondaan di sekit4r bilik sambil membaca komen-komen netizen yang memberi beliau tips dimanakah barangan terlarang seperti rokok dan telefon bimbit disimpan.

Netizen meminta agar guru tersebut untuk memeriksa di bawah katil kerana ujarnya lokasi tersebut selalu menjadi tempat persembunyian rokok. Sebahagian lagi meminta agar guru tersebut melihat di bahagi4n belakang tingkap atau di celah-celah almari kerana di situ selalunya menjadi tempat persembunyian telefon bimbit.

Sejak dimuat naik, video tersebut telah dimaink4n sebanyak 48,000 kali dan diulang ciap sebanyak lebih 1,000 kali.

sumber : vocket

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments