Langgar Lari Kereta Bawa Penump4ng Ibu Mengandung D4n Bayi, Honda Civic Ini Jadi Buruan Netizen

Sudah menjadi tanggungjawab seti4p pengguna jalan raya untuk memandu secara berhemah. Dalam p4da itu, malang tidau berbau. Terkadang perkara tidak diinginkan mampu berlaku yang secara tidak langsung mampu menyebabkan kemalangan.

Terbaharu, tular sebuah kemalangan menerusi perkongsian Twitter @nmiraamir yang menyaksikan Proton Persona yang mempunyai penumpang terdiri daripada ibu meng4ndung dan bayi dilanggar oleh sebuah Honda Civic.

Lebih membuatkan orang ramai berang termasuk pemilik Proton Persona ini adalah Honda Civic ini dikatakan tidak berminat untuk bertanggungjawab atas apa yang berlaku sekaligus menjadikan kemalangan yang berl4ku sebagai kes langgar lari.

 

Situasi yang berlaku nyata telah mendapat netizen yang turut geram dan ber4ng dengan apa yang dilakukan Honda Civic ini. Berikut merupakan respon netizen terhadap apa yang berlaku.

 

 

 

Bukan itu sahaja, menerusi nombor plet yang tertera, terdapat netizen yang mencandangkan agar orang ramai sama-sama mencari Honda Civic ini sehingga dapat. Diharap isu seperti ini tidak lagi berul4ng kerana mampu memberi kesukaran kepada mangsa yang dilanggar.

 

Menurut pihak yang berkongsi insiden ini, difahamkan ibu mengandung tersebut telah selamat melahirkan anak perempuan pada 30 Disember lalu serta turut mengucapkan terima kasih dalam usaha untuk menyebark4n kes pelanggaran berlaku. Dimaklumkan maklumat mengenai pemilik keret4 Honda Civic tersebut telahpun diterima serta dalam proses lanjut.

About Mat Lan Editor

Check Also

perlu-sediakan-rm1-bilion-jika-10-mp-umno-nak-sertai-pn-–-ahmad-maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan

Perlu sediakan RM1 bilion jika 10 MP Umno nak sertai PN – Ahmad Maslan. Spekulasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments