“Nampak lonely nye tu..sgt2 lonely” Nak Cari Pekerja B4ru, Video Iklan Kerj4 Kosong Ini Buat Ramai Terhibur

(video) “Nampak lonely nye tu..sgt2 lonely” Nak Cari Pekerja B4ru, Video Iklan Kerja Kosong Ini Buat Ramai Terhibur

Ketika ini, ramai orang mula menggunakan aplikasi TikTok untuk mendapatk4n maklumat terkini dan juga berkongsi informasi kepada umum agar viral, lalu mendapat perhatian pihak sepatutnya.

Terbaharu, sebuah video iklan kerja kosong oleh House of Kambing telah tular di media sosial dimana memaparkan seorang pekerja di restoran terbabit menyanyi sambil melakukan kerj4nya mahukan rakan sekerja segera.

Menerusi video tersebut, pekerja terbabit mengatakan sudah du4 bulan tiada pekerja baru sehingga dia penat terpaksa bekerja dua syif. Untuk pengetahuan anda, House of Kambing mencari krew perkhidmatan dan dapur dengan gaji bermula dari RM2,000.

Lihat video

Perkongsian video tersebut telah meraih perhatian orang ramai dan rat4-rata netizen memuji kreativiti mereka menghasilkan iklan jawatan kosong yang unik serta ‘catchy’.

Malah, para netizen boleh ‘relate’ dengan pekerja tersebut yang terpaksa kerja dua syif disebabkan kekurangan pekerja. Oleh itu, rata-rata netizen meminta agar merek4 yang mencari kerja untuk memohon kerj4 di sini agar pekerja itu dapat kawan bekerja.

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments