“Pemuda Mlsteri Tol0ng Galli Kvbur,” Rup4nya Doktor Yang Raw4t Jenazzah Ketika Hidvp

“Pemuda Mlsteri Tol0ng Galli Kvbur,” Rup4nya Doktor Yang Rawat Jenazzah Ketika Hidvp

Tidak kira tua, muda ataupun bayi, kem4tian sudah tentu tidak lari daripada setiap makhluk yang benyawa. Penyakit yang dihidapi sebelum menemui Pencipta hanyalah sekadar menjadi sebab kepada kem4tian.

Namun begitu, amal dan kebaikkan yang dilakukan semasa hidup itulah yang akan menjadi bekalan ketika di alam sana nanti. Menerusi satu perkongsian daripada pengguna Facebook dikenali sebag4i Hanapiah Jusoh, dia telah menceritakan serba sedikit mengenai kisah semasa upacara peng3bumian anak saudaranya.

Pemuda tak dikenali bantu urus jenazah

Ketika jenazah hendak dik3bumikan, seorang pemuda dilihat memb4ntu dalam urusan pengurusan jenazah dari mula sehingga jenazah anak saudara Hanapiah selesai dikebumi.

Sayalah doktor yang rawat Alif…

Graduan dari Al-Azhar

Doktor yang dikenali sebagai Bazil Azli ini adalah doktor yang bertugas di Hospital Besar Nur Zahirah dan merupakan graduan daripada Universiti Al-Azhar dalam jurus4n perubatan.

Doktor yng merawat seorang pelajar tahfiz

Dia adalah doktor yang merawat anak saudara Hanapiah yang bernama Alif Fikri Abd Rahim, 14 yang disahkan meninggal dunia akibat daripada kegagalan fungsi pada inj4b jantungnya setelah dikes4n ada jangkitan kuman.

Semoga keluarga tab4h dengan dugaan

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet telah memuji keluhuran hati doktor muda itu yang turut sama membantu mengebumikan jenazah pesakitnya. Mereka juga turut mendoak4n agar jenazah pelajar tahfiz tersebut terus dicucuri rahmat dan diletakkan dalam kalangan orang beriman.

Terinspirasi dengan doktor muda

Seorang doktor yang sangat ramah

Seorang doktor yang sangat mulia

About Mat Lan Editor

Check Also

iran-siap-sedia-‘senjata-rahsia’-jika-israel-bedil-tehran

Iran siap sedia ‘senjata rahsia’ jika Israel bedil Tehran

Iran memberi amaran keras bahawa mereka akan menggunakan senjata yang belum pernah digunakan sebelum ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments