Laluan Bat4ng Kali-Genting Highlands Dibuk4 Semula Esok

Laluan Bat4ng Kali-Genting Highlands Dibuk4 Semula Esok

KUALA LUMPUR, 5 Jan (Bernama) — Laluan Batang Kali – Genting Highlands Seksyen 14, Hulu Selangor, yang ditutup sejak 16 Dis lepas ekoran tragedi tanah runtuh akan dibuk4 semula pada 5 petang esok dengan kawalan pihak berkuasa.

Jabatan Kerja Raya (JKR) dalam kenyataan hari ini memaklumkan laluan sement4ra akan dibuka satu lorong sahaja dan terhad kepada pekerja di kawasan Genting Highlands yang mempunyai surat penges4han majikan selain kenderaan kelas 1 (motokar, teksi dan kenderaan pelbagai guna) serta kendera4n kelas 6 (motosikal dan skuter).

Menurut JKR, pengguna yang menggunakan laluan tersebut tidak dibenark4n berhenti di kawasan kejadian tanah runtuh.

“Pengguna hendaklah berhati-hati ketika melalui laluan tersebut dan sila patuhi arahan pap4n tanda yang telah disediakan kerana kerja-kerja pemantauan cerun masih berjalan,” menurut kenyataan itu.

JKR turut menyarankan pengguna jalan raya untuk menggunak4n laluan alternatif iaitu laluan Ulu Yam – Batu Caves dan laluan Kuala Lumpur – Ipoh bagi mengurangk4n risiko kesesakan.

Orang awam boleh menghubungi JKR Hulu Selangor di talian 03-6064104603-6064114603-60641058 dan 03-60641073 untuk sebarang pertanyaan.

Tragedi tanah runtuh yang berlaku pada 2.42 pagi, 16 Dis lepas di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, Gohtong Jaya itu menyaksikan 31 nyawa terkorban dan 61 selam4t daripada keseluruhan 92 mangsa yang dilaporkan terbabit dalam kejadian itu.

Sumber: BERNAMA

About Mat Lan Editor

Check Also

penyanyi-rap-terkenal-temui-hidayah-ketika-dipuncak-kegemilangan,-cinta-bersemi-ketika-mendengar-azan…

Penyanyi Rap terkenal temui hidayah ketika dipuncak kegemilangan, cinta bersemi ketika mendengar azan…

Laungan azan di sebuah masjid di Dubai menarik minat seorang lelaki kulit hitam yang berada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments