OPR Naik Lagi? Hakikat N4k Beli Rumah Tahun 2023, Rupanya Boleh El4k Kenaikan Ansuran Bulanan

Semakin kita meningkat dewasa ni, sudah semestinya banyak impi4n yang kita nak realisasikan sendiri. Selain daripada membahagiakan keluarga dan juga mendirikan rumah tangga, memiliki rumah sendiri memang salah satu impian terbesar bagi setiap orang. Apa tidaknya, banyak kebaikan diperolehi seperti tak perlu bayar sewa setiap bulan.

Daripada menyewa bilik atau rumah dengan orang lain, lebih baik terus bay4r bulanan untuk rumah sendiri. Sedar tak sedar, akhirnya rumah itu jadi milik kita sendiri. Baru rasa puas hati dengan diri sendiri.

Bila cakap tu nampak macam senang je kan perancangan nak beli rumah ni. Namun, ada banyak kebimbangan yang orang ramai perlu fikir untuk membeli rumah ni tau. Terutama sekali pada tahun 2023 ni.

Kebimbangan utamanya adalah kenaikan OPR. Hal ini kerana, ansur4n bulanan kita secara tak langsung pun meningkat apabila OPR diumumkan meningkat. Sebenarnya, ada cara yang korang perlu tahu daripada terkesan dengan kenaikan OPR bila korang nak beli rumah.

Kalau korang nak tahu, caranya adalah dengan memastikan pinjaman perumah4n yang korang buat adalah pada kadar tetap dengan nilai yang lebih rendah. Untungnya buat semua orang, inilah yang ditawarkan oleh Mah Sing seben4rnya. Untuk yang tak tahu, mereka tawar fixed rate bermula serendah 3.3%.

Lebih menarik lagi, ada cara bayaran berperingkat dengan penjimatan lebih banyak sehingga 30% pada bayaran bulanan korang. Selain itu, ada juga tarikan dan insentif men4rik yang korang boleh dapat sekali.

Menarik betul bila dapat pelu4ng macam ni kan. Terdapat banyak jenis ganjaran tambah4n untuk korang mulakan proses pemilikan rumah. Korang juga berpelu4ng untuk memenangi hadiah bila berkongsi tentang rumah Mah Sing yang korang telah beli. Barulah akan ramai lagi yang tahu.

Untuk memudahkan korang kenal lebih, Mah Sing ni sebenarnya ialah salah satu syarikat pemaju hartanah yang terkemuka di Malaysia. Seperti yang ditulis dal4m laman web, Mah Sing komited untuk mencipta kehidup4n masa depan yang meningkatk4n kualiti hidup.

Rasa lebih tenang kan bila dah dapat tahu cara yang mud4h dan menjimatkan ni, Dengan Mah Sing, korang tak perlu risau lagi tentang kenaikan OPR yang dijangka berlaku dua kali pada tahun 2023 ini. Oleh itu, bayaran ansuran bulanan korang tak akan sama sekali dipengaruhi OPR jika pinjam4n perumahan korang adalah fixed rate.

About Mat Lan Editor

Check Also

penyanyi-rap-terkenal-temui-hidayah-ketika-dipuncak-kegemilangan,-cinta-bersemi-ketika-mendengar-azan…

Penyanyi Rap terkenal temui hidayah ketika dipuncak kegemilangan, cinta bersemi ketika mendengar azan…

Laungan azan di sebuah masjid di Dubai menarik minat seorang lelaki kulit hitam yang berada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments