Tunggangan Solo Ter4khir, Penunggang Motosikal Ditemui M4ut Selepas Tiga Hari

Seorang penunggang motosikal ditemui maut dalam kawasan semak selepas tiga hari nah4s menimpanya dalam kejadian di Kilometer 22, Jal4n Raya Timur Barat (JRTB) Gerik-Jeli, lapor Berita Harian.

 

Ketua Polis Daerah Gerik, Superintendan Zulkifli Mahmood, berkata siasatan awal mendap4ti mangsa berumur 46 tahun itu menunggang secara solo menuju ke arah Henti4n Titiwangsa, di sini, kira-kira jam 11.15 pagi Jumaat lalu.

Beliau berkata, mayat mangsa hanya dijumpai pada kira-kira 5.30 petang semalam oleh rakan-rakan yang berusaha menjejaki dan mencari mangsa dengan berpandukan laporan polis berkaitan kehilang4n yang dibuat oleh bapanya kira-kira jam 1.58 petang semal4m di Balai Polis Kuala Ketil, Kedah.

“Ketika sampai di tempat kejadian iaitu pada Jumaat lalu, motosikal mangs4 iaitu jenis Kawasaki Ninja ZX636 dipercayai gagal dikawal, menyebabk4n mangsa dan motosikalnya terbabas ke dalam semak berdekatan.

“Rakan-rakan mangsa yang berjaya menjejakinya di tempat kejadian, semal4m kemudiannya terus melaporkan penemuan itu kepada Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gerik,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Katanya lagi, susulan itu orang ramai yang mempuny4i maklumat berkaitan insiden diminta berhubung dengan pegawai penyiasat kes, Inspektor Mohd Zaidi Mat Yasin di talian 013-4487374 bagi membantu siasatan.

Tambah Zulkifli lagi, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments