Video Lel4ki Ceroboh Men4ra Merdeka 118 Kejadian Tahun Lepas – PNBMV

Video lelaki ceroboh Men4ra Merdeka 118 kejadian tahun lep4s – PNBMV

KUALA LUMPUR, 10 Jan (Bernama) — Video memapark4n sekumpulan lelaki yang menceroboh Men4ra Merdeka 118 seperti yang tersebar dalam media sosi4l baru-baru ini, ialah kejadian yang berlaku pada 1 Mei tahun lepas.

PNB Merdeka Ventures Sdn Berhad (PNBMV) dalam kenyataan hari ini memaklumkan penceroboh berkenaan telah ditahan Polis Diraja Malaysia (PDRM) pada hari sama dan didakwa di bawah Seksyen 457 Kanun Keseksaan.

“Kami ingin menekankan bahawa aksi itu menyalahi undang-undang dan berbah4ya, sekali gus merisikokan keselamatan penceroboh dan pekerja di tapak pembangunan.

“Oleh yang demikian, kami menyelar segala perbuatan haram yang dilakukan di tapak pembangunan ini untuk meraih keuntungan komersial dan populariti secara haram,” menurut kenyataan itu.

 

Tapak Menara Merdeka 118 masih aktif dengan kerja-kerja pembinaan dan keselamat4n adalah keutamaan PNBMV yang akan terus mempertingkatk4n kawalan keselamatannya.

“Menceroboh ialah kesalahan jenayah yang boleh dihukum oleh undang-undang dan sesiapa yang didapati bersalah akan dikenakan tindakan sewajarnya,” menurut kenyataan itu.

Video berdurasi tujuh minit 19 saat itu memaparkan sekumpulan lelaki di bahagi4n atas bangunan pencakar langit itu tular dalam media sosial dengan beberap4 muka mereka ditapis.

Sumber: BERNAMA

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments