‘Lebih Memah4mi Indonesia’ – Peng4nalisa Politik Neg4ra Jir4n Ini Yakin Anwar Lebih Hebat Berbanding Jokowi

Sebut mengenai Datuk Seri Anwar Ibrahim Dan Jokowi pasti seluruh dunia mengen4linya. Berjaya dilantik sebagai Perdana Menteri dan Presiden antara yang membuatkan dua individu ini dikenali ramai.

Indonesia, kehadiran beliau telah disambut dengan baik dan meriah oleh seluruh warga Indonesia.

Malah Datuk Seri Anwar Ibrahim turut menguucapk4n negara Indonesia merupakan negara yang dekat dirinya berikutan sokongan terus-menerus negara jiran tersebut terhadap perjuangannya.

Terbaharu, selepas selesainya wawancara Datuk Seri Anwar Ibrahim di Jakarta, terdapat seorang ahli akademik, filsuf dan juga penganalisa politik Indonesia iaitu Rocky Gerung yang secara lant4ng memuji kehebatan dan kepimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

 

Lebih mengejutkan ramai, beliau berpendapat Datuk Seri Anwar Ibrahim jauh lebih hebat dan memahami Indonesia jika dibandingkan dengan presiden mereka sendiri iaitu Jokowi.

Perkongsian daripada YouTuber seterusnya tular di TikTok ini sekaligus telah menjemput komen netizen dari Malaysia dan Indonesia di mana masing-masing berpendapat dua tokoh ini mempuny4i kelebihan tersendiri dan tidak wjar dibandingkan.

Sumber: TikTok @iams4if
Sumber: TikTok @iams4if
Sumber: TikTok @iams4if

Tidak kurang juga yang berpendapat tugas Jokowi sebagai Presiden Indonesia sud4h terbukti manakala Datuk Seri Anwar Ibrahim masih memerlukan masa untuk membuktikan diri beliau sebagai pemimpin yang hebat. Anda boleh tonton perkongsian penuh Rocky Gerung mengenai pendap4t beliau terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan klik pautan di bawah.

sumber : vocket

About Mat Lan Editor

Check Also

penyanyi-rap-terkenal-temui-hidayah-ketika-dipuncak-kegemilangan,-cinta-bersemi-ketika-mendengar-azan…

Penyanyi Rap terkenal temui hidayah ketika dipuncak kegemilangan, cinta bersemi ketika mendengar azan…

Laungan azan di sebuah masjid di Dubai menarik minat seorang lelaki kulit hitam yang berada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments