Imej Berhijab, Aksi Gadis Mel4yu Ini Menari Tarian Sing4 Buat Netizen Kagum

Perayaan Tahun Baru Cina akan berlangsung tidak lama lagi dan boleh dikatak4n setiap kali perayaan ini, seiap pusat membeli-belah, rum4h dan sebagainya akan dimeriahkan dengan tarian singa.

Terbaharu, sebuah video dikongsikan oleh @ahpeng2830 menunjukkan aksi tarian singa dipercayai dianjurkan di sebuah acara telah meraih perhatian orang disebabkan gadis bertudung yang ‘meng4wal’ kepala singa.

 

Menerusi video terbabit, dapat dilihat gadis itu berjaya mengawal langkah tarian dengan baik walaupun bukan berbangsa Cina menunjukkan dirinya telah berlatih bersungguh-sungguh. Malah, dapat dilihat orang ramai memberikan tepukan gemuruh kepada mereka terutama selepas gadis itu melep4skan kostum yang dipakai.

Perkongsian tersebut telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen telah memberikan pujian kepada gadis bertudung terbabit yang terlihat terlatih serta tidak kekok untuk menarikan tarian singa.

Bukan itu sahaja, para netizen bersetuju bahawa tindakan gadis itu menonjolkan lagi keharmonian dan boleh memupuk semangat perpaduan dalam diri setiap individu yang berlain4n kaum di Malaysia. Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih lebih 2 juta tontonan.

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments