Pelajar UPM hilang selep4s pergi sol4t Jumaat

SERDANG – Seorang pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) dilapork4n hilang selepas pergi solat Jumaat dengan menungg4ng motosikal.

Pelajar dikenali Mohd Irfan Hakimi Azhar, 22, dikesan hilang selepas dihubungi bapanya.

Ketua Polis Daerah Serdang, A A Anbalagan berkata, ayah pelajar berkenaan menghubungi anaknya untuk bertanyakan khabar tentang kehidupan seharian di UPM pada 9 pagi Jumaat, namun tiada sebarang jawapan.

Menurutnya, ekoran itu lelaki berkenaan menghubungi adikny4 yang tinggal berhampiran UPM untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai anaknya itu.

“Ketika adik pengadu berada di UPM, rakan sebilik Mohd Irfan Hakimi memaklumkan kali terakhir Mohd Irfan Hakimi dilihat adalah semasa dia pergi solat Jumaat dengan menunggang sebu4h motosikal jenis Yamaha LC135,” katanya dalam kenyataan pada Rabu.

Beliau berkata, sehingga kini, Mohd Irfan Hakimi masih belum pulang ke rum4h atau balik ke bilik penginapan di UPM serta masih gagal dihubungi oleh ahli keluarga.

“Hasil siasatan, kita mendapati Mohd Irfan Hakimi merupakan pelajar semester pertama di Kolej Cancelor UPM dalam jurusan Pengajian Pengguna sejak September lalu,” katanya.

Anbalagan berkata, bapa pelajar berkenaan membu4t laporan di Balai Polis Sungai Besar, Sabak Bernam pada 4 petang Isnin.

 

“Kita memohon kerjasama orang ramai yang mempunyai sebarang maklum4t untuk menghubungi balai polis berhampir4n atau pegawai penyiasat Sarjan Kipli Rajak di talian 019-6177188 bagi membantu siasatan,” katanya .

sumber : sinar harian

 

 

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments