Du4 cedera, lori rempuh enam kender4an

SEPANG – Sebuah lori dipercayai mengalami masal4h brek merempuh enam kenderaan dalam kejadian di Jalan Baru Dengkil-Kota Warisan di sini pada Jumaat.

Ketua Polis Daerah (IPD) Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, kejadi4n berlaku kira-kira jam 4.45 petang apabila lori yang dipandu seor4ng lelaki berumur 44 tahun itu dari arah Kota Warisan ke Tanjung 12, Jalan Banting Baru.

Menurutnya, lori tersebut dipercayai tidak sempat berhenti lalu mel4nggar belakang sebuah kenderaan lain sekali gus mengakibatkan beberapa kenderaan di lokasi turut mengalami kerosakan.

“Dua individu dipercayai pemandu dua kender4an yang terlibat dalam kejadian tersebut mengalami kecederaan ringan dan dibawa ke Hospital Putrajaya untuk mendapatk4n rawatan selanjutnya.

“Siasatan berkaitan kejadian masih dijalankan melibatkan pemeriksaan kamer4 litar tertutup (CCTV) di lokasi kejadian,” katanya menerusi kenyataan pada Sabtu.

Tambah beliau, orang ramai yang melihat atau mempunyai maklum4t berkaitan kejadian diminta tampil bagi membantu siasatan.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments