Hassan rayu bantu4n PM, baiki segera jal4n rosak

PASIR GUDANG – Ahli Parlimen Pasir Gudang, Hassan Abdul Karim merayu Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya segera membaiki Lebuhr4ya Pasir Gudang kerana keadaannya yang semakin teruk.

Beliau bimbang dengan keselamatan pengguna lebuh raya berkenaan yang mengund4ng bahaya bila-bila masa terutama musim hujan ketika ini.

“Saya sebagai Ahli Parlimen Pasir Gudang mohon deng4n jari sepuluh kepada Jabatan Kerja Raya (JKR) Daerah Johor Bahru, Pegawai Daerah Johor Bahru, Exco kerajaan Johor, Menteri Kerja Raya dan akhir sekali Perdana Menteri.

“Tolonglah baiki keadaan Lebuhraya Pasir Gudang sekarang yang semakin teruk. Keadaan lebuh raya ini terut4ma dari arah Perking ke Pasir Gudang dan susur ke Jalan Tebrau sangat teruk.

“Keadaan lebuh raya yang buruk berlubang serta berbah4ya bukan di situ sahaja tetapi di banyak tempat lain,” katanya dalam satu kenyataan pada Khamis.

Mengulas lanjut, Hassan berkata, masalah tersebut sudah disuarakan sejak 2018 dalam Parlimen selain dalam media cetak termasuk dalam Facebook miliknya yang diadakan secara langsung.

Namun katanya, masalah berkenaan tidak pernah selesai ump4ma mencurah air di daun keladi.

“Kalau semua agensi keraja4n dan pemimpin tak ambil peduli termasuk rakyat Pasir Gudang yang terkorban mati di lebuh raya ini yang kini seperti perangkap maut, maka, saya menyusun jari memohon Perdana Menteri dengarlah rayuan saya ini. Tolonglah kami,” katanya.

About Mat Lan Editor

Check Also

iran-siap-sedia-‘senjata-rahsia’-jika-israel-bedil-tehran

Iran siap sedia ‘senjata rahsia’ jika Israel bedil Tehran

Iran memberi amaran keras bahawa mereka akan menggunakan senjata yang belum pernah digunakan sebelum ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments