Polis tah4n dua lelaki, rampas pistol bersam4 peluru hidup

KOTA BHARU – Polis menahan dua lelaki dan meramp4s sepucuk pistol bersama peluru hidup dalam serbuan di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Belukar Kubur, Labok Machang pada Khamis.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Muhamad Zaki Harun berkata, serbuan dilakukan pada jam 5.30 petang selepas menerima laporan daripada seorang lelaki mendakwa diugut ketika berada di sebuah stesen minyak di Kuantan, Pahang.

“Serbuan melibatkan sepasukan pegawai dan anggota Bahagi4n Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tanah Merah dan Machang.

“Pemeriksaan ke atas kenderaan Nissan Grand Livina di hadapan rum4h tersebut menemui satu bungkusan kain dan satu kotak di bawah tempat duduk pemandu yang mengandungi sepucuk pistol dan 13 butir peluru hidup,” katanya melalui kenyataan pada Jumaat.

Tambah beliau, kedua-dua suspek berusia 27 dan 29 t4hun itu kini ditahan reman di bawah Seksyen 117 Kanun Prosedur Jenayah (KPJ).

Jelasnya, polis percaya kes ini mempunyai kaitan dengan tangkapan seorang lelaki berusia 25 tahun di Tanah Merah Isnin lalu yang turut melibatkan senjata api.

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments