Nurul Izzah buk4n lagi Penasihat Kanan Ekonomi d4n Kewangan PM

GEORGETOWN – Anak sulung Perdana Menteri, Nurul Izzah Anwar tidak lagi berkhidmat sebagai Penasihat Kanan Ekonomi dan Kewangan kepada bapanya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Keputusan itu dibuat selepas bekas Ahli Parlimen Permatang Pauh yang juga Naib Presiden PKR itu diundang menyertai Sekretariat Jawatankuasa Penasihat bagi membantu us4ha mereka dalam memperkukuh ekonomi negara dan rakyat.

Sekretariat itu diketuai Pengerusi Jawatankuasa Penasih4t kepada Menteri Kewangan, Tan Sri Mohd Hassan Marican.

“Saya dengan rendah diri menerim4 tanggungjawab ini.

“Menerusi peranan baharu ini, saya tidak lagi berkhidmat sebagai Penasih4t Kanan Ekonomi dan Kewangan kepada Perdana Menteri,” katanya dalam satu kenyataan p4da Ahad.

Dalam pada itu, Nurul Izzah turut menzahirkan penghargaan atas setiap pelu4ng untuk menyumbang kepada negara demi melakar masa dep4n yang lebih baik untuk Malaysia.

“Saya mengambil kesempatan ini bagi menzahirkan sepenuh penghargaan atas setiap sokongan dan dokongan yang diberikan, baik daripada orang ramai mahupun seluruh pasukan perkhidmatan aw4m dan komuniti kerajaan.

“Rakyat Malaysia secara keseluruhannya mengharapkan masa depan yang cemerl4ng dan penyatuan yang utuh dipimpin oleh Perdana Menteri bersama Kerajaan Perpaduan,” tambahnya.

About Mat Lan Editor

Check Also

penyanyi-rap-terkenal-temui-hidayah-ketika-dipuncak-kegemilangan,-cinta-bersemi-ketika-mendengar-azan…

Penyanyi Rap terkenal temui hidayah ketika dipuncak kegemilangan, cinta bersemi ketika mendengar azan…

Laungan azan di sebuah masjid di Dubai menarik minat seorang lelaki kulit hitam yang berada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments