Jaga adab, elak Dewan Raky4t diangg4p zoo – Timbalan Speaker

KUALA LUMPUR – Ahli Parlimen sekali lagi diingatkan sup5ya sentiasa beradab bagi memastikan masyarakat tidak terus melabel Dewan Rakyat sebagai ‘zoo’.

Timbalan Speaker Dewan Rakyat, Datuk Ramli Mohd Nor berkata, masyarakat ketik4 ini melihat dewan itu sebagai tempat ‘berbalah’ bukannya untuk menyelesaikan isu rakyat.

“Ingin saya ingatkan juga (bahawa) kita (bersidang) secara langsung. Semal4m, saya pergi ke kedai mamak dan mereka (rakyat) mengenali saya.

“(Mereka bertanya), macam mana zoo? Saya terkejut (dan) inilah persepsi masyarakat di luar sana. Jadi, saya berharap (semua ahli Parlimen) berpegang lah kepada etika,” katanya di Dewan Rakyat di sini pada Khamis.

Ramli dalam masa sama turut menegur sikap segelintir ahli Parlimen yang membuat ‘mesyuarat kecil’ ketika ahli Parlimen sedang berbahas atau menteri sedang menjawab soalan.

“Saya berharap tidak ada perjalanan mesyuarat kecil di dewan. Sement4ra seorang Yang Berhormat bercakap ada pula mesyuarat kecil di sebelah sini dan sebelah sana.

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments