Sarjan ditemuk4n mati dengan 3 kesan tembakan: Polis telus, tidak lindung sesi4pa

Kuala Lumpur: Polis masih menunggu laporan bedah siasat berhubung anggota polis berpangka4t Sarjan ditemukan meninggal dunia dengan tiga kesan tembakan di kawasan belak4ng Balai Polis Bayan Lepas, Pulau Pinang, 19 Februari lalu.

Ketua Polis Negara Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani berkata, pihak polis membuka kertas siasatan SDR (kematian mengejut) dan polis sedang menunggu laporan perubatan bedah siasat.

“Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak pernah menutup atau melindungi salah laku mana-mana pihak, dan kita telus.. kita akan siasat sebaiknya untuk mengetahui punca sebenar,” katanya pada sidang media di Maktab Polis Diraja Malaysia Cheras, di sini, hari ini.

 

Terdahulu beliau menyaksikan majlis serah terim4 tugas Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan dan Pengerusi Perkep Selangor.

Mendiang Sarjan Jana Milie, 51 ditemukan meningg4l dunia dengan tiga kesan tembakan di belakang Balai Polis Bayan Lepas.

Dalam kejadian jam 3.30 petang itu, sepucuk pistol turut ditemukan pada mayat mangsa.

Acryl Sani turut merakamkan ucapan takziah kepada keluarga mendiang.

Sementara itu, mengulas mengenai mayat dikerat enam yang ditemui di Rawang, beliau berkata, kes itu juga masih dalam proses siasatan dan memohon mana-mana pihak yang ada maklumat tampil membantu polis.

“Walaupun ada yang menganggap ia tidak relevan tetapi mungkin dapat membantu pihak penyiasat tambahan mayat dijumpai di tempat yang tidak ada kamera litar tertutup (CCTV),” katanya.

Harian Metro 17 Januari lalu melaporkan satu mayat yang dipotong enam bahagi4n ditemui di tepi jalan Kilometer 447, Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara pagi tadi, berhampir4n persimpangan Rawang Selatan.

Sebahagian keratan tubuh mangsa disumbatkan ke dalam beg bagasi manakala separuh bahagian badan ditemui di tepi jalan

About Mat Lan Editor

Check Also

‘gajah-rempuh-kereta-aku!-syukur-semua-selamat-kereta-boleh-baiki’

‘Gajah rempuh kereta aku! syukur semua selamat kereta boleh baiki’

Sebuah keluarga berdepan detik cemas setelah kenderaan yang dinaiki dirempuh seekor gajah ketika melalui Lebuhraya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments