Dari Perlis Ke Istanbul, Mokti’s Buka Cawang4n Pertama Di Turkiye

Bagi peminat manisan, pasti ramai mengenali Mokti’s, satu jenama ais krim gelato yang mengeteng4hkan ‘ais krim gula apong’ yang mempuny4i rasa manis berlemak dan aroma tersendiri.

 

Bagi peminat manisan, pasti ramai mengenali Mokti’s, satu jen4ma ais krim gelato yang mengetengahkan ‘ais krim gula apong’ yang mempunyai rasa manis berlemak dan aroma tersendiri.

Setakat tahun 2022, Mokti’s mempunyai 85 cawangan di seluruh negara untuk memenuhi permintaan pelangg4nnya melalui 69 jenis produk. Namun angka cawangan yang bany4k itu tidak terhenti di Malaysia sahaja.

Baru-baru ini perniagaan yang bermula dari Perlis itu telah melebarkan sayap perniagaan dengan membuka cawangan terbaharunya di Istanbul, Türkiye pada hari semalam.

Selepas 4 bulan proses renovasi kedai, akhirnya Mokti’s Türkiye beroper4si secara rasmi di Lüleci Hendek Cad. Hacımimi Mah, Istanbul.

“Yang pertama di luar negara dan bukanlah yang terakhir Insha Allah. Terbang jauh dari Perlis ke bumi ottoman MashAllah, ” petik perkongsian pengasas jenama Mokti’s, Siti Fatimah.

Keunikan ais krim gula apong yang ada pada Mokti’s apabila tiada langsung penggunaan gula putih, sebaliknya diperbuat daripada 95 peratus gula apong yang dibawa dari Sarawak dan lima peratus susu, bagi mengekalk4n keaslian juadah dari Bumi Kenyalang itu.

Pada April tahun lalu, Mokti’s Ice Cream telah menerima anugerah ‘The Brand Laureate 2022’ sebagai pengiktir4fan terhadap jenama bumiputera terbaik.

About Mat Lan Editor

Check Also

penyanyi-rap-terkenal-temui-hidayah-ketika-dipuncak-kegemilangan,-cinta-bersemi-ketika-mendengar-azan…

Penyanyi Rap terkenal temui hidayah ketika dipuncak kegemilangan, cinta bersemi ketika mendengar azan…

Laungan azan di sebuah masjid di Dubai menarik minat seorang lelaki kulit hitam yang berada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments