Calon SPM terkand4s di lalu4n banjir

TAMPIN – Tiga individu termasuk seorang calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2022 Sekolah Menengah Agama (SMA) Gemas di sini cemas apabila kendera4n pacuan empat roda yang din4iki terkandas di tengah laluan banjir pada pagi Khamis.

 

Pengerusi Gerakan Belia 4B Tampin, Suhaimizan Bizar, berkata, sebelum itu dia meng4mbil calon SPM iaitu seorang pelajar perempuan di Kampung Sungai Dua, Gemencheh sekitar jam 6.30 pagi.

Katanya, kemudian dia ke pusat pemindahan sementara (PPS) Felda Sungai Kelamah untuk mengambil seorang lagi calon SPM lelaki di PPS tersebut.

“Bagaimanapun, laluan yang sebelum ini boleh dilalui pacuan empat roda tiba-tiba tidak boleh dilalui iaitu di pertengahan jalan antara Taman Pinggiran Sungai Kelamah ke Felda Sungai Kelamah,” katanya pada Khamis.

Ujarnya, tanpa berlengah dia segera menghubungi bilik gerak4n sebelum mereka memaklumk4n kejadian itu kepada pasukan penyelamat Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan bomba.

“Alhamdulillah pasukan ATM datang dengan lori tiga tan dan kami selamat menghant4r calon SPM berkenaan menduduki peperiksaan bagi kertas ekonomi pada jam 8.15 pagi tadi,” katanya.

About Mat Lan Editor

Check Also

tanda-tanya-motosikal-ex5-dihumban-dalam-tasik-akhirnya-terjawab

Tanda tanya motosikal EX5 dihumban dalam tasik akhirnya terjawab

Tanda tanya motosikal EX5 dihumban dalam tasik akhirnya terjawab. Gara-gara tidak berpuas hati dengan perbuatan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments