Gadai nyawa gun4 tali redah arus banjir hantar makan4n ke PPS

JOHOR BAHRU – Sebuah video menyaksikan seorang lelaki sanggup membahayak4n diri meredah arus deras banjir untuk menghantar makanan ke pusat pemindahan sementara (PPS) di sebuah sekolah di negeri ini meraih perhatian orang ramai.

Video berdurasi 26 saat dikongsi oleh pengguna di TikTok dengan akaun Zurainiswarno, menunjukkan lelaki dikenali dengan nama abang Salleh itu sanggup bertah4n dalam arus deras bagi menyampaikan bantuan berkenaan.

Difahamkan, lokasi berkenaan ialah di kawasan Sekolah Meneng4h Kebangsaan (SMK) Chaah di Segamat yang dijadikan sebagai PPS.

Menurusi video berkenaan, kelihatan beberapa mangsa banjir membantu abang Salleh dengan memegang kuat tali pada kedua-dua hujung bagi membolehk4nnya sampai ke pagar sebuah berkenaan.

Bagaimanapun cubaan tersebut tidak berhasil kerana arus terlalu deras sehingga memaksa lelaki itu berpatah balik.

Dalam pada itu, rata-rata warga maya menerusi ruangan komen dalam video berkenaan menyampaikan simpati dan doa mereka kepada mangsa supaya tabah berhadapan musibah banjir di Johor.

Pengguna TikTok, Dee@mama Mai menulis: ‘Semoga dipermudahk4nlah urusan saudara-saudara kita di Johor dan semua kawasan dan negeri yang terlibat banjir, Aamin’.

Sementara Norihan Yahya pula menulis: ‘Semoga ALLAH permudahk4n segala urusan dan bantuan yang dihulurkan’.

sumber : sinar harian

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments