Exco nafi perlekeh Menu Rahmah

KUALA TERENGGANU – Exco Kebajikan, Pembangunan Wanita, Keluarg4 dan Perpaduan Nasional negeri Terengganu, Hanafiah Mat menafikan dakwaan beliau memperlekehkan hidangan Menu Rahmah sebagaimana tular dalam media sosial pada Jumaat.

Hanafiah berkata, video tersebut dirakam ketika beliau menjamah nasi bersama rak4n di sebuah kedai di luar Terengganu namun ia tiada sebarang kaitan dengan Menu Rahmah sebagaimana didakwa.

“Apa yang dipaparkan dalam video itu adalah menu makan tengah hari saya apabila hidangan tersebut berlaukkan seekor ikan, dua jenis sayur dan telur goreng tanpa kuah kerana hidangan tersebut memang tidak disediakan kuah.

“Sudah menjadi kelaziman kami orang Terengganu kena mak4n nasi dengan kuah. Jadi saya mengambil keputusan menjadikan air minuman oren saya sebagai kuah bagi saya menghabiskan hidangan makan tengah hari saya.

“Kami juga dicaj kira-kira RM15 untuk dua orang. Saya tidak menyentuh soal Menu Rahmah dan langsung tiada niat menghina golongan tertentu kerana itu bukan diri saya, sebagai wakil rakyat saya fah4m denyut nadi rakyat.

“Apa yang berlaku adalah apabila ada pihak lain yang tersilap tafsir mengenai video ini dan menuduh s4ya dengan dakwaan yang bukan-bukan,” kat4nya kepada Sinar Harian ketika dihubungi pada Jumaat.

 

Sehubungan itu, beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai berhasrat untuk meng4mbil tindakan undang-undang terhadap pih4k yang menyebarkan video tersebut dengan dakwaan yang salah.

“Saya akan bincang dengan peguam dan beri mereka masa dua hari untuk membuat permohon4n maaf melalui TikTok,” katanya./’]’

 

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments