Dikhuatiri lem4s selepas cuba selamatkan an4k saudara

BACHOK – [DIKEMAS KINI] Percutian sebuah keluarga berakhir tragedi menyayat hati apabila seor4ng kanak-kanak lelaki dikhuatiri lemas selepas cuba menyelamatkan anak saudaranya dalam kejadian di Pantai Kemayang di sini pada Ahad.

Dalam kejadian pada jam 7.54 pagi itu, mangsa Ahmad Fadhlullah Mohamad, 12 dilaporkan hilang manak4la kakaknya, Nurul Afiqah, 19 dan anak sudaranya, Muhammad Nabil Irfaan Ismail Mokhtar, 11, yang tergelincir dal4m kejadian itu berjaya diselamatkan.

Kakak dua beradik berkenaan, Nurul Syaqira Mohamad, 30, berkata, mereka sekeluarga dari Wakaf Che Yeh tiba di pantai itu pada Sabtu dan menginap di sebuah resort sempena musim cuti persekolahan.

Kejadian berlaku ketika mereka bersama ahli keluarga lain turun ke pantai dan berm4in di gigi air sementara Muhammad Nabil Irfaan pergi ke kawasan berbatu.

Muhammad Nabil Irfaan yang sedang duduk secara tiba-tiba tergelincir j4tuh ke dalam laut menyebabkan Nurul Afiqah dan Ahmad Fadhlullah terjun untuk menyelamatkannya.

“Kesemua mereka yang tidak tahu berenang dihanyutkan arus. Saya yang tidak tahu berenang juga terus terjun ke laut bagi menyelamatkan Muhammad Nabil Irfaan dan berjaya membawanya ke daratan,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini pada Ahad.

About Mat Lan Editor

Check Also

tanda-tanya-motosikal-ex5-dihumban-dalam-tasik-akhirnya-terjawab

Tanda tanya motosikal EX5 dihumban dalam tasik akhirnya terjawab

Tanda tanya motosikal EX5 dihumban dalam tasik akhirnya terjawab. Gara-gara tidak berpuas hati dengan perbuatan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments