Pura-pura jadi penump4ng sebelum samun pem4ndu teksi

KOTA TINGGI – Dua lelaki berpura-pura menjadi penumpang sebelum melakukan s4mun terhadap seorang pemandu teksi dengan bersenjatakan pisau lipat di tepi jalan berhampiran Tokong Thai San Kong, Pengerang dekat sini pada Sabtu.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintend4n Hussin Zamora berkata, kejadian berlaku jam 3.50 petang semasa dua suspek itu menaiki teksi dari Gelang Patah dan kononnya mahu dihantar ke Pengerang.

“Semasa tiba di tepi jalan berhampiran tokong berkenaan, suspek mengacuk4n pisau lipat di belakang pinggang mangsa. Suspek mengarahkan mangsa menyerahkan bar4ng berharga dan kemudian melarikan diri ke kawasan semak berdekatan.

“Dalam kejadian tersebut, dua unit telefon bimbit jenama Nokia, wang tunai RM400 dan seutas jam tangan jenama Casio dilarikan, keseluruhan nilai barang-barang berjumlah RM800,” katanya dal4m kenyataan pada Ahad.

Beliau berkata, susulan itu mangsa yang berusia 70-an membuat laporan di Balai Polis Penger4ng pada jam 4.53 petang.

Bertindak atas maklumat katanya, dalam tempoh tidak lebih empat jam selepas kejadi4n, sepasukan anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Tinggi berj4ya melakukan tangkapan ke atas dua suspek berkenaan.

 

“Suspek yang berumur lingkungan 30-an ditahan di kawasan semak berhampir4n tempat kejadian dan polis turut merampas semula barangan milik mangsa yang disamun.

“Hasil pemeriksaan lanjut ke atas tubuh badan kedua-dua suspek mendap4ti terdapat tatu berbentuk labah-labah dan lipan pada bahagian dada kiri serta lengan kanan salah seorang suspek dan disyaki ahli kumpul4n kongsi gelap Geng 08,” katanya.

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments