Indonesia eFishery Bakal Berstatus ‘Unicorn’ Dengan Sasar4n Pelabur4n Lebih RM600 Juta

eFishery, startup Indonesia kini ke arah menjadikan operasi mereka berstatus unicorn deng4n merelisasikan proses akhir perolehan pusingan pelaburan bernilai $150 juta (~RM671.4 juta) yang diketuai oleh Khazanah Nasional.

 

eFishery, startup Indonesia kini ke arah menjadik4n operasi mereka berstatus unicorn dengan merelisasik4n proses akhir perolehan pusingan pelaburan bernilai $150 juta (~RM671.4 juta) yang diketuai oleh Khazanah Nasional.

Difahamkan eFishery secara menyeluruh telah pun meraih pelaburan bernilai $115 juta (~RM514 juta) yang meliputi $90 juta (~RM402 juta) pada pusingan pembiayaan pada Siri C tahun lalu. Menerusi usaha itu secara langsung ini akan mengukuhkan sasaran status Unicorn eFishery kelak.

Setakat ini, kesemua pihak terlibat tidak memberi maklum-balas ak4n perolehan pusingan pelabur4n sedemikian dan memaklumkan akan mengumumkan maklumat tersebut dalam tempoh terdekat.

Untuk makluman, startup eFishery berperanan memb4ntu petani Indonesia dalam mengendalikan pengurusan kolam ikan dengan lebih cekap, bersama sokongan teknologi akuakultur. Melalui pusingan pelabur4n itu dijangka akan menjadikan eFishery sebagai satu lagi syarikat berstatus Unicorn di rantau Asia Tenggara.

About Mat Lan Editor

Check Also

aman-palestin-dakwa-sprm-bermiat-jahat,-beri-tempoh-3-hari-nyah-beku-akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun

Aman Palestin dakwa SPRM bermiat jahat, beri tempoh 3 hari nyah beku akaun. Aman Palestin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments