Switzerland Taw4r RM240,000 Dan Sebuah Rum4h Untuk Anda Pindah Ke Sana

Jika anda terfikir untuk berpindah kerana kos sara hidup yang semakin meningk4t, Switzerland mungkin akan menjadi destinasi terbaharu anda. Ini kerana salah satu pekan kecil di Switzerl4nd mahu membayar anda sebanyak £50K (RM240,000) hanya untuk berpindah ke sana.

Perkampungan Albinen sememangnya menakjubkan, tetapi malangnya, peluang pekerja4n di kawasan itu sedikit dan jauh. Disebabkan itu ia mengal4mi penurunan populasi yang sangat drastik.

Walau bagaimanapun, jika anda bekerja dari rumah dan meranc4ng untuk melakukannya dalam jangka masa yang panjang, jadi ia bukanlah satu masalah. Malah jika anda bawa kesemua ahli kelu4rga berpindah, anda akan diberi ganjaran wang tunai tambahan.

Keluarga dengan empat orang ditawarkan £22,000 (RM105,000) bagi setiap orang dewasa untuk berpindah ke sana dan £9,000 (RM44,000) bagi setiap kanak-kanak.

Bagaimanapun, ada sedikit syarat yang anda perlu patuhi.

Keluarga anda perlu berumur di bawah 45 tahun, menjadi warganegara Switzerland atau mempuny4i kediaman permit C.

Yang terakhir ini memerlukan anda lima tahun untuk mendapatk4nnya jika anda adalah ahli EU, tetapi berita buruk bagi mereka yang berada di luar kesatuan itu, ia mengambil masa sehingga 10 tahun untuk mendapatkan permit tersebut.

Anda perlu berpindah ke rumah dengan nilai minimum sekurang-kurangnya £179,260 – walaupun kami yakin wang yang ditawarkan untuk berpindah akan membantu meringankan kewangan anda.

Rumah ini akan menjadi milik anda sekiranya anda komited untuk tinggal di pekan ini selama sekurang-kurangnya 10 tahun. Sekiranya anda berpindah ke kawasan lain sebelum tempoh ini tamat, and4 perlu membay4r balik wang tersebut.

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments