Wanita maut, seor4ng melecur kebakaran lap4n rumah

PASIR GUDANG – Seorang wanita maut manakala seor4ng lelaki melecur dalam kebakaran melibatkan lapan rum4h di Jalan Haji Hassan 3, Kampung Pertanian, Masai di sini pada Jumaat.

Kebakaran jam 3 pagi itu mengakibatkan mangsa dikenali sebagai Rahmaniyah, 33, maut akibat melecur dan seor4ng lelaki berusia 43 tahun yang juga ahli keluarganya melecur tetapi terselamat.

Insiden tersebut secara keseluruhan membabitkan 27 mangsa daripada lapan keluarga melibatkan lapan rumah itu yang kebanyakannya disewa.

Jiran mangsa, Laie Sawang, 48, berkata, ketika kejadian, dia, suami dan dua cahaya mata sed4ng nyenyak tidur sebelum terjaga selepas mendengar bunyi dentuman kuat dipercayai letupan gas dapur dari rumah jirannya.

“Kami terkejut apabila mendapati api sudah marak ke sebahagi4n kediaman kami sebelum bertindak pantas untuk menyelamatkan diri.

“Kami tidak dapat selamatkan apa-apa barangan dan tinggal sehelai sepinggang kerana h4nya fikir untuk menyelamatkan diri,” katanya ketika ditemui pada Jumaat.

Dia yang bekerja di kilang perabot dan sudah menyewa selama 20 tahun di kawasan tersebut tidak menyangka rumah didiami musnah sekelip mata namun bersyukur kerana semua ahli keluarga selamat.

“Bagaimanapun kami sedih deng4n nasib malang menimpa Rahmaniyah atau lebih diken4li penduduk setempat sebagai Suriz yang melecur dan dikejarkan ke hospital sebelum meninggal dunia,” katanya.

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments