Remaja lelaki lem4s jatuh longkang

JOHOR BAHRU – Seorang remaja lelaki lemas selepas terjatuh ke dalam longkang di Jalan Mahkota 7, Taman Ungku Tun Aminah, Skudai dekat sini pada Jumaat.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Skudai, Penolong Kanan Penguasa Bomba Mohamad Riduan Akhyar berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian berkenaan p4da jam 4.01 petang.

“Susulan itu seramai 12 anggota dikejarkan ke lokasi kejadian diketuai Pegawai Bomba Kanan II (PBKII) Faisal Ismail.

“Pihak bomba bertindak menyelamatkan mangsa menggunak4n tali dan masuk ke dalam pembentung di mana mangsa tersangkut.

“Selepas membawa mangsa naik ke kawasan selamat, pihak bomba melakukan bantuan pernafas4n kecemasan (CPR) sementara menunggu pihak Kementerian Kesihat4n (KKM) hadir kelokasi,” katanya ketika dihubungi.

 

Mangsa disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian oleh pegawai perubatan dan mayat diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.
Mangsa disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian oleh pegawai perubat4n dan mayat diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

 

Menurut beliau, mangsa kemudian disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian oleh pegawai perubatan yang hadir dan mayat diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Mohamad Riduan memberitahu, mangsa yang berusia 13 tahun itu dipercay4i berasal dari Sarawak dan tinggal di flat berhampir4n lokasi kejadian.

About Mat Lan Editor

Check Also

tanda-tanya-motosikal-ex5-dihumban-dalam-tasik-akhirnya-terjawab

Tanda tanya motosikal EX5 dihumban dalam tasik akhirnya terjawab

Tanda tanya motosikal EX5 dihumban dalam tasik akhirnya terjawab. Gara-gara tidak berpuas hati dengan perbuatan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments