Kedai jual b4ju r4ya RM1 diserbu, berl4ku kekecoh4n

SHAH ALAM – [DIKEMAS KINI] Gara-gara promosi jualan pakaian untuk H4ri Raya Aidlifitri pada harga RM1 menyebabkan sebuah kedai pakaian di Seksyen 7, di sini, diserbu orang ramai sehingga berlaku kekecohan, pada Sabtu.

Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim berk4ta, pihaknya menerima aduan berhubung kekecohan ketika kedai berkena4n mula beroperasi pada jam 10.30 pagi.

“Difahamkan kedai pakaian berkenaan membuat promosi untuk 100 orang teraw4l untuk membeli pakaian pada harga RM1, manakala 50 orang berikutnya akan mendapat baju kurta percuma.

“Bagaimanapun, dianggarkan lebih 500 orang membanjiri kedai berkenaan untuk mendapatk4n harga promosi (RM1) itu sehingga berlaku tolak menolak dan kekecohan,” katanya dalam kenyataan pada Ahad.

Mohd Iqbal berkata, atas faktor keselamatan, pihak pengurusan kedai bersetuju menghentikan operasi kerana tidak dapat mengawal bilangan pengunjung yang hadir pada jam 11.45 pagi.

“Setakat ini, tiada sebarang laporan polis yang dibuat oleh mana-mana pihak berkait4n kejadi4n itu dan tiada sebarang insiden yang tidak diingini berlaku.

“Orang ramai dinasihatkan agar tidak terlalu mudah terpengaruh deng4n mana-mana promosi yang dibuat pada musim perayaan ini,” katanya.

“Pihak peniaga hendaklah sentiasa peka dan elakkan membuat promosi yang boleh mengelirukan or4ng ramai bagi mengelakkan kejadian seperti ini tidak berulang lagi,” katanya.

About Mat Lan Editor

Check Also

kelibat-4-‘pontianak-berkeliaran-di-pekarangan-snbj-curi-perhatian-ramai

Kelibat 4 ‘pontianak berkeliaran di pekarangan SNBJ curi perhatian ramai

Kelibat 4 ‘pontianak berkeliaran di pekarangan SNBJ curi perhatian ramai. Perlawanan final Piala FA membabitkan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments