Bekalan sayur st4bil, harga lebih rend4h

REMBAU – Bekalan sayur di seluruh negara ketika ini stabil dengan harg4 yang ditawarkan jauh lebih rendah berbanding sebelumnya.

Pemangku Ketua Pengarah Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA), Abdul Rashid Bahri berkata, pihaknya akan memastikan bekalan itu mencukupi menjelang perayaan Aidilfitri ini.

“Harga yang ditawarkan juga jauh lebih rendah berbanding sebelumnya dengan mengambil contoh harga timun yang kini sekitar RM1.50 sekilogram berbanding sebelumnya dijual RM2.

“Kita juga akan tingkatkan bekalan sayur di outlet-outlet FAMA seperti pasar tani, agro bazar, pusat-pusat operasi supaya bekalan berkenaan stabil dalam pasaran,” katanya pada Program Jelaj4h Semarak Ramadan Peringkat Negeri Sembilan di Ladang Kampung Relong di sini pada Jumaat.

Hadir sama, Pengarah Kanan Pembangunan Kontrak Pemasaran, Abdul Rahman Mahmood dan Pengarah Fama Negeri Sembilan, Shahlan Kusaseh.

Dalam pada itu, Abdul Rashid menjelaskan, sejak tahun lalu juga, pihaknya tid4k lagi mendapat aduan berkenaan kekurangan bekalan kelapa semasa musim perayaan.

About Mat Lan Editor

Check Also

lelaki-cuba-tunjuk-hebat-buat-skil-‘drift’-terbabas-langgar-kereta

Lelaki cuba tunjuk hebat buat skil ‘drift’ terbabas langgar kereta

Polis menahan pemandu kereta Toyota Supra yang melakukan aksi ‘drift’ sehingga terbabas melanggar sebuah kenderaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments